Použití: studená i teplá kuchyně, ideální k vínu
Servírujte s: ovoce, med, olivy, ovocné marmelády, čatní
Extra tvrdý sýr se silnou, mírně nahořklou a ostrou chutí, slabě připomínající ovoce. Rozplývá se v ústech, a jakoby jemnými plamínky rozechvívá chuťové pohárky. Má jemně načervenalou barvu, krásně lámavou texturu a je pokryt bílými krystalky vápníkových solí.
Aristokrat mezi sýry DŽIUGAS, jemný a chutný. Je perfektní jako předkrm a ideální na kvalitní sýrový talíř. Podávejte s čerstvými hruškami, plátky melounu, fíky a ořechy spolu s dobrým vínem. Pro netradiční, ale překvapivě lahodný přístup zkuste si dát tento sýr se šálkem voňavého cappuccina. Rovnováha chutí je nečekaná, ale nádherná.